Afbramen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 1122

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  • Ons advies
  VSM Fiberschijven
  Actirox AF799
  125 x 22,2 mm korrel 36
  Toepassing: RVS / Roestvast staal, Staal, Aluminium
  € 2,17 € 1,79
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 1122

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Bij het bewerken van metaal, zoals slijpen, kunnen er bramen aan uw werkstuk ontstaan. Wanneer het metaal wordt gezaagd, gesneden, geponst of gestanst kan dit gebeuren. Tijdens het afbramen van het metaal verwijderd u deze bramen. Als u de voorkeur geeft aan schijven die stevigheid geven bij zijdelingse belasting, kies dan onze komschijven. Afbraamschijven met een kom zijn namelijk bestand tegen een grotere druk.

De beste afbraamschijven volgens onze slijpspecialisten

Binnen de categorie afbramen biedt De Slijpschijvenwinkel verschillende soorten afbraamproducten aan. Zo vindt u een groot aanbod schijven voor afbramen met het beste resultaat. Onder andere afbraamschijven, lamellenschijven, fiberschijven en slijpstenen. Daarnaast voldoen alle slijpmaterialen die De Slijpschijvenwinkel verkoopt het OSA-keurmerk.

Afbraamschijven van De Slijpschijvenwinkel

Een afbraamschijf wordt gebruikt bij het verwijderen van bramen. Deze schijven kunt u toepassen op een grote verscheidenheid aan materiaalsoorten. Let daarom goed op welk materiaal u wilt bewerken. Wij bieden afbraamschijven aan in verschillende soorten en maten. Wilt u liever een goedkopere variant? Ga dan voor onze eigen voordelige Voordeelschijven!

Tip! Gebruik ons filter, waarin u gemakkelijk kunt aangeven naar wat voor schijf u op zoek bent.

Wat is een braam precies?

Een braam is een oneffenheid op het metaal door de voorgaande metaalbewerking. Zoals een opstaand randje of puntje. Dit kan ontstaan bij bijvoorbeeld het slijpen van metalen. Daarnaast kunnen de bramen zeer scherp zijn en zorgt het ervoor dat het werkstuk niet glad is. Om een mooi product af te leveren worden bramen meestal verwijderd. Dit heet ook wel afbramen. Afbramen is de nabewerking van het metaal.

Hoe verwijderd u bramen?

Hoe u bramen het beste kunt verwijderen hangt af van de grootte en het soort materiaal.

 • Kleine bramen kunnen vaak gemakkelijk worden weg geschuurd. Met een metaalvijl, stuk schuurpapier of een schuurband zijn de kleine bramen snel verwijderd.
 • Grote bramen kunt u met een elektrische slijpmachine of een haakse slijper verwijderen.

Lamellenschijven van De Slijpschijvenwinkel

Een lamellenschijf is een slijpschijf waarop pakketjes van lamellen (kleine stukjes schuurlinnen) zijn aangebracht met schuurkorrels. Deze schijf kunt u gebruiken voor diverse werkzaamheden. Waaronder het verwijderen van lasrupsen, metaal verspaning, ontbramen, reinigen, matteren en finishen.

Fiberschijven van De Slijpschijvenwinkel

Fiberschijven worden meestal toegepast bij het wegwerken van lasnaden en het afbramen van metaal. Kortom om vlak, snel en strak te verspanen. Op onze webshop vindt u meer dan 300 soorten fiberschijven. Waaronder merken als Norton, Klingspor, Flexovit en 3M Cubitron zijn terug te vinden in de webshop. Daarnaast kunt u handmatig in ons filter de variabelen aanpassen. Onder andere de maximum prijs, kwaliteit, toepassing, korrel en diameter.

Slijpsteen kopen van de Slijpschijvenwinkel?

Met de slijpstenen van Promat kunt u ijzer en staal met geringe sterkte bewerken. Deze schijven zijn geschikt voor nat én droog slijpen. Slijpstenen voor slijpmachines worden vaak op de werkplaats gebruikt. Wilt u een slijpsteen kopen bij De Slijpschijvenwinkel? Gebruik ons filter, hier kunt u precies uw voorkeuren selecteren.

Voordelig inkopen is voor elk bedrijf interessant. Bent u grootverbruiker of wederverkoper van doorslijpschijven of diamantschijven? Dan kunnen wij u speciale prijzen aanbieden. Vraag nu een offerte aan.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat