Frezen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 79

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 79

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

De Slijpschijvenwinkel is dé bestemming voor het bestellen van de juiste stiftfrees voor uw werkzaamheden. Ondanks onze webshop-naam, hebben wij een brede kennis over het frezen van metalen. Frezen is één van de meest gebruikte en veelzijdige methoden van verspanende bewerkingen. Andere vormen van verspanende bewerkingen zijn onder andere boren en tappen. Elke methode heeft zijn eigen toepassingsgebieden, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze materiaal verwijderen om een bepaalde vorm of eigenschap van het werkstuk te bereiken.

Het verwijderen van materiaal met een stiftfrees

Frezen is een verspanende bewerking die wordt gebruikt om metaal, hout, kunststof en andere materialen te bewerken. Bij frezen wordt een roterend snijgereedschap, ook wel een frees genoemd, gebruikt om materiaal van een werkstuk te verwijderen. Dit gebeurt door de frees te laten roteren en langs verschillende assen te bewegen, terwijl het werkstuk op zijn plaats wordt gehouden.

De verschillende vormen van een stiftfrees

Bij De Slijpschijvenwinkel zijn er diverse vormen van een stiftfrees te verkrijgen. Namelijk bolvorm, kegelvorm, torpedovorm, cilindrisch, cilindrisch met kopvertanding, cilindrisch met ronde kop, druppelvorm, kegelvorm met ronde kop, kegelvorm met spitse kop en vlamvorm. Zoals u kunt lezen, zijn stiftfrezen in een hoop diverse vormen te verkrijgen. Wilt u hier meer informatie over krijgen, wij adviseren u graag!

Het verschil tussen een stiftfrees met vertanding 2, 3 en 6

De vertanding van een stiftfrees verwijst naar het aantal snijkanten op de frees en kan variëren afhankelijk van het type frees en de toepassing. Over het algemeen geldt dat stiftfrezen met een hoger aantal vertandingen een fijnere oppervlakte afwerking realiseren. Een stiftfrees met een lager aantal vertandingen verwijdert meer materiaal in een kortere tijd. Het kiezen van de juiste vertanding hangt af van factoren zoals het type materiaal en het gewenste eindresultaat.

  • Een stiftfrees met vertanding 2: geschikt voor grove bewerkingen waar snel materiaal verwijderd moet worden en de afwerking minder belangrijk is. Werkt effectiever voor het bewerken van zachte materialen.
  • Een stiftfrees met vertanding 3: goed voor algemene bewerkingen en bieden een goede balans tussen snelheid en afwerking. Geschikt voor een breed scala aan materialen en toepassingen, waaronder zowel ruwe als fijne bewerkingen.
  • Een stiftfrees met vertanding 6: vaak gebruikt voor fijne bewerkingen waarbij een hoogwaardige afwerking vereist is. Goed voor het bewerken van harde materialen en voor nauwkeurige bewerkingen.

Wij helpen en adviseren u graag!

Heeft u vragen over welk verspanend gereedschap het beste bij u past? Ons deskundige team staat klaar om u te begeleiden. Wij begrijpen dat elk project uniek is en we streven ernaar om u de tools en kennis te bieden die u nodig heeft voor een optimaal eindresultaat. Ons team staat altijd klaar om vragen te beantwoorden, advies te geven en eventuele zorgen van onze klanten aan te pakken. Neem hier contact met ons op!

Bent u een grootverbruiker of wederverkoper?

Bij De Slijpschijvenwinkel begrijpen we dat efficiënt inkopen essentieel is voor het succes van uw onderneming. Daarom willen wij u graag exclusieve voordelen bieden die passen bij uw behoeften en volume. Als u regelmatig grote hoeveelheden producten afneemt of van plan bent deze door te verkopen, hebben wij speciale prijzen en aanbiedingen voor u beschikbaar. Wij kijken ernaar uit om een waardevolle partner voor uw bedrijf te worden en u te ondersteunen bij het bereiken van uw zakelijke doelen. Vraag nu een offerte aan!

WhatsApp Chat WhatsApp Chat