Doorslijpschijven

Een slijpschijf is het vervangbare deel op een haakse slijpmachine. Door middel van een slijpschijf ontstaat er de mogelijkheid om metalen en steenachtige materialen te slijpen of door te snijden. De Slijpschijvenwinkel biedt een groot assortiment slijpschijven aan. Maak gebruik van ons uitgebreide filter om voor uw werkzaamheden de perfecte slijpschijf te vinden!

Wat voor soort materialen kunt u bewerken met het gebruik van slijpschijven?

Voor veel soorten materialen hebben wij een bijpassende schijf die u kunt gebruiken bij de bewerking. Zo bieden wij slijpschijven aan voor de volgende materialen:

  • Staal
  • Roestvast staal (rvs)
  • Non-ferro metalen
  • Gietwerk
  • Steen
  • Aluminium

Wilt u een duidelijk overzicht van de slijpschijven die voor uw specifieke materiaalbewerking in aanmerking komen? Zorg er dan voor dat u gebruik maakt van ons filter aan de linkerkant van de categoriepagina. Hierin kunt u verschillende selecties maken, waaronder de selectie 'toepassing'.

Welke schijf past op welke machine?

Doorslijpschijven voor stationaire slijpmachines zitten anders in elkaar dan doorslijpschijven voor handmatige haakse slijpers. Belangrijk is dat u altijd de juiste slijpschijf uitkiest. Er zijn verschillende soorten en maten schijven. Daarom is het belangrijk vooraf de productinformatie over de schijf die u wilt kopen zorgvuldig door te lezen. Let hierbij op de snelheid van uw machine en de slijpschijf. Zorg er ook voor dat u zeker weet dat de machine en schijf passend zijn.

Afmetingen van de slijpschijf

Een doorslijpschijf heeft een diameter, dikte en een gat. De diameter en het gat van de schijf hangt vooral af van de machine die u voor de slijpschijf gebruikt. De slijpschijvenwinkel heeft schijven met een diameter van 30 mm tot 400 mm. De meest gebruikte diameters voor doorslijpschijven zijn 125 en 230 mm. Gebruik altijd de juiste diameter schijf voor uw haakse slijper, dit staat op uw machine vermeld. De dikte kan variëren van 0,6 mm tot 4,5 mm. Welke dikte bij u past hangt af van uw werkzaamheden, dikte van het materiaal wat geslepen wordt, stabiliteit waarmee er geslepen wordt én de warmte inbreng welke mag ontstaan tijdens het slijpen.


Slijpschijven voor metaal

Voor het slijpen van metaal worden verschillende type's doorslijpschijven aangeboden. Om het hoogste rendement uit de slijpschijf te halen is het belangrijk om de juiste schijf voor het te bewerken materiaal te kiezen. Dit kunt u gemakkelijk in ons filter aangeven.

Voor het slijpen van RVS en aluminium is het belangrijk dat er voor een ijzervrije (FE-vrij) schijf gekozen wordt. Voor het slijpen van steen wordt de voorkeur bij een diamantschijf gelegd.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 718

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 718

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

U kunt bestellingen doorgeven, afbeeldingen van producten doorsturen of andere vragen stellen.

Whatsapp chat