Lamellenschijven kopen van De Slijpschijvenwinkel?


Een lamellenschijf is een slijpschijf opgebouwd uit verschillende lagen schuurlinnen, de lamellen. Het wordt gebruikt als een schuurmiddel. Dus voor onder andere het afwerken van lasnaden, maar ook voor zwaarder schuurwerk. Er bestaan verschillende soorten lamellenschijven. Zo heb je vlakke en schuine types. Ook bevatten de lamellen verschillende korrelgroottes. Welke korrelgrootte het beste bij uw werkstuk past, hangt af wat uw gewenste eindresultaat is.


Doel van een lamellenschijf

Kort gezegd wordt de schijf gebruikt voor het wegslijpen van de scherpe randjes. Lamellenschijven moeten niet worden ingezet om een product vlak te slijpen. Dit gaat namelijk niet lukken met een lamellenschijf. Wel kunt u rondingen slijpen en verminderen.


Verschil tussen een normale schuurschijf en een lamellenschijf

Een lamellenschijf kan in één richting schuren of slijpen. Daarnaast kunt u met een lamellenschijf ook recht op het materiaal werken. Met een platte schuurschijf werkt dat een stuk lastiger.


Soort schijf Materiaalafname Nabewerking
Schuurschijf Neemt naar verhouding weinig materiaal weg, zeer langzaam. Laat een fijne structuur achter.
Lamellenschijf Neemt relatief gezien veel materiaal weg door de hoge druk. Dit komt door het kleine oppervlak. Er is weinig of geen nabewerking nodig.

Verschillende merken lamellenschijven

De Slijpschijvenwinkel biedt een zeer uitgebreid assortiment Lamellenschijven aan. Met bijna 500 verschillende lamellenschijven kunnen wij aan ieders wens voldoen! De merken lamellenschijven die De Slijpschijvenwinkel aanbiedt zijn:Gaat u liever voor een goedkopere variant waarbij de kwaliteit ook goed is? Bekijk dan onze eigen zeer voordelige Voordeelschijven eens! Deze schijven van De Slijpschijvenwinkel zijn in Europa geproduceerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ze zijn geschikt voor staal en RVS gebruik. Deze Voordeelschijven worden in verschillende branches gebruikt. Met name in de vliegtuigbouw, automotive, bouw, metaalindustrie, gieterij, rail industrie en scheepsbouw.


Heeft u advies nodig over een specifiek artikel? Of een andere vraag?
Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

U kunt bestellingen doorgeven, afbeeldingen van producten doorsturen of andere vragen stellen.

Whatsapp chat